Više o projektu:

www.chemicalleasing.com

Wiki

Video:

Film o kemijskom lizingu

Animirana prezentacija o kemijskom lizinku

Petra Schwager - intervju

Video o implementaciji modela kemijskog lizinga

Globalna nagrada za kemijski leasing

Global Chemical Leasing Award

Nagrada ima za cilj promociju kemijskog leasinga u svijetu, potičući inovativnu primjenu koncepta te prepoznaje najbolju praksu u provedbi, publikaciji i promotivnim aktivnostima modela kemijskog leasinga. Nagrada također podržava UNIDO-v  princip Zelene industrije potičući međunarodnu zajednicu na racionalno upravljanje kemikalijama i resursima.
Nagrada prepoznaje aktivnosti na globalnoj razini. Organizacije, tvrtke i pojedinci širom svijeta pozvani su da se prijave.

Nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije:

(1) Uspješni primjeri primjene u tvrtkama („Case studies“),

(2) Konzultantske usluge,

(3) Znanstvene publikacije i

(4) Odnosi s javnošću (izvješća, mediji, brošure, web stranice).

 

Objava o dodjeli treće nagrade za Globalni kemijski leasing

 

Svećana ceremonija dodjele nagrade za Globalni kemijski leasing održati će se od 11. do 13. studenog u Bazelu, Švicarska.

Tvrke i pojedinci su pozvani da se prijave za nagradu u jednoj od četiri navedene kategorije. Rok za prijave je 15. kolovoza 2014. godine.
Za više informacija: http://www.chemicalleasing.com/sub/Award/award_2014.html

 

 

Održan trening iz Kemijskog leasinga

U organizaciji UNIDO (Organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj) i Centra za čistiju proizvodnju Srbije održana je dvodnevna radionica na temu „Poslovni model kemijski leasing“. Radionici su prisustvovali predstavnici ministarstava, tvrtki, nevladinih organizacija i konzultantskih agencija, kao i predstavnici Hrvatskog centra za čistiju proizvodnju. Prezentacije je držao gospodin Reinhard ... 23.02.2011.

 

Treći sastanak mreže za Kemijski leasing

Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, 17. veljače 2011. je održan treći sastanak Nacionalne mreže za kemijski leasing. Gospodin Helmut Witzani iz Agencije za kemikalije je prezentirao twinning projekt „Upravljanje kemikalijama u Srbiji“. G-đa Šatrić, nacionalni koordinator projekta, obavijestila je o aktivnostima u Srbiji. Model se uspješno provodi u ... 23.02.2011.

 

Predavanje o Kemijskom lizingu u HGK

20. prosinca 2010. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori, u Zagrebu, održano je prodavanje o Kemijskom lizingu na kojem je prisustvovalo 50-tak sudionika predstavnika industrije i nadležnih institucija.